Zijn alle recepten vegetarisch?

Ja, alle recepten zijn vegetarisch, maar je kan ze natuurlijk altijd zelf aanpassen naar jouw wensen. 

Wat is het verschil tussen vegetarisch en veganistisch?

Zelf eet ik vegetarisch, dat houdt in dat ik geen vlees of vis eet. Als je veganistisch (plant based) eet dan eet je helemaal geen dierlijke producten. Hier vallen dus ei, melk en kaas ook onder. Op mijn blog zijn veel vegetarische recepten te vinden waarin ik deze producten wel gebruik. Maar ook vind ik het belangrijk om veel veganistische recepten met jullie te delen. Op deze blog vind je dus beide varianten. 

Parmezaanse kaas is toch niet vegetarisch? Waarom staat het wel op je blog?

Bijna alle kazen zijn vegetarisch, maar er zitten een paar uitzonderingen bij. Parmezaanse kaas is hier een van. Aan deze kaas wordt een dierlijk stremsel toegevoegd waardoor hij dus niet vegetarisch is. Gelukkig zijn er steeds meer merken die hiervoor een alternatief gebruiken waardoor de kaas dus vegetarisch is. Deze varianten gebruik ik voor mijn blog. In de supermarkt zijn deze makkelijk te herkennen aan het vegetarische keurmerk. 

Waarom worden de calorieën van de recepten niet benoemd?

Ik probeer gezond te eten, maar let niet altijd op calorieën tijdens het koken. Omdat ik vaak recepten zelf bedenk en last minute ingrediënten verander is het heel lastig om de calorieën van alle maaltijden uit te rekenen. Om die reden staan ze niet op mijn blog benoemd. 

Zijn alle recepten op de blog gezond?

Nee, zeker niet. Zelf eet ik ook niet altijd gezond. Ik ben gek op taarten en koekjes dus dat deel ik dan ook graag met mijn lezers. Af en toe iets ongezonds moet kunnen vind ik. Balans is het belangrijkste. 

Ik wil graag een recept met je delen, hoe doe ik dat?

Wat leuk dat je jouw recept wilt delen! Je kan altijd contact met mij opnemen via dit contactformulier.