Aardbeien slagroomtaartjes

Het is bijna moederdag. 10 mei is het tijd om alle lieve moeders even in het zonnetje te zetten. Deze aardbeientaartjes zijn daar perfect voor! Ze zijn makkelijk te maken voor of met je mama. Ze zijn ook nog eens helemaal plantaardig en superlekker.

Voor twee taartjes:

2 el plantaardige boter

2 bladerdeeg vellen

plantaardige slagroom

200 gram aardbeien

Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden en vet de taartvormpjes in met boter. Haal de kroontjes van de aardbeien af en snijd deze in plakjes.


Leg het bladerdeeg in de taartvormpjes en verwijder het overige deeg wat over de randen heen komt. Prik een aantal gaten met een vork in de bodem om te zorgen dat het niet te bol gaat staan. Je kunt ook een aantal gedroogde bonen in de taartvorm leggen zodat het bladerdeeg zijn vorm blijft houden.


Smeer een klein beetje gesmolten boter over het deeg ter vervanging van een ei. Zo krijgt het toch een goudbruine glans. Doe dit nu in de oven voor ongeveer 15 minuten.


Haal de taartjes uit de oven en laat ze goed afkoelen. Klop de (plantaardige) slagroom op met een klein beetje kristalsuiker en vul je taartjes hiermee. Leg nu de aardbeien op de taartjes. Begin aan de buitenste rand met de grootste aardbeien en werk naar binnen toe. Het hoeft natuurlijk niet perfect te zijn. Eet smakelijk!