Baked oatmeal

Het is bijna weekend! Daarom vandaag een lekker recept voor je ontbijtje van morgen. Deze gebakken oatmeal is makkelijk om te maken en heerlijk voor in het weekend. Het duurt ongeveer een half uurtje om dit ontbijtje te maken, maar het is het zeker waard. Dit recept is voor twee personen.

 

2 bananen

150 gram havermout

175 ml havermelk

1 el pindakaas

1 tl vanille extract

1 tl bakpoeder

Snufje zout

1 pure chocoladereep


 

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal lichtjes in met olie of boter. Prak de bananen in een bakje en voeg daar de havermout aan toe. Voeg ook melk, bakpoeder, pindakaas, vanille extract en een snufje zout toe. Mix dit allemaal goed door elkaar en giet het mengsel in de ovenschaal. Doe de havermout ongeveer 15-20 minuten in de oven. Wanner het er mooi goudbruin uitziet kun je het eruit halen. Laat nog wel even vijf minuten afkoelen.

Je hebt voor dit recept geen hele chocoladereep nodig. Een klein stukje is prima. Je kunt natuurlijk zelf bepalen hoeveel chocolade jij wil gebruiken. Met een dunschiller kun je krullen maken van de chocoladereep. Rasp deze krullen over de havermout heen en voeg eventueel nog een extra drizzle pindakaas toe.

Variatietip: In plaats van normale pindakaas heb ik pindakaas met cacao gebruikt voor de drizzle. Dit vond ik een groot succes. Ook heb ik nog een aantal kokossnippers toegevoegd. Maar denk ook eens aan walnoten, pinda’s of wat extra banaan. De mogelijkheden zijn eindeloos. Eet smakelijk!