Banana bread baked oats

Vandaag maakte ik banana bread baked oats met walnoten. Een zoete, maar gezonde manier om de dag te starten. Dit recept is voor 2 porties en helemaal vegan.

2 bananen

handje walnoten

300 gram havermout

300 ml plantaardige melk

2 tl vanille extract

1 el kaneel

2 el agavesiroop

1 tl bakpoeder

snufje zout






Verwarm de oven voor op 180 graden en vet twee ovenbestendige schaaltjes licht in met olie of boter. Blend de havermout in een blender tot een poeder en voeg er een banaan, melk, agave, kaneel en vanille aan toe. Mix dit in de blender goed door elkaar tot een glad beslag.


Snijd de helft van de overgebleven banaan in plakjes en de andere helft in blokjes. Voeg de blokjes toe aan het beslag. Hak een handje walnoten fijn en meng dit alles door het beslag heen. Giet het mengsel in de bakjes en zet de havermout ongeveer 15-20 minuten in de oven. Wanneer het er mooi goudbruin uitziet kun je ze eruit halen. Laat nog wel even vijf minuten afkoelen. Voeg de plakjes banaan op het einde toe en doe er nog wat extra agavesiroop overheen.