Banana pancakes

Het perfecte ontbijt voor op zondagochtend. Heerlijke Banana pancakes met stroop. Hartstikke makkelijk en snel, het is binnen een half uurtje klaar. Natuurlijk kun je ze ook als lunch eten. Dit recept is voor ongeveer 4 pannenkoekjes, genoeg voor 2 personen.

110 gram bloem

1 tl baksoda

1 banaan

1 tl kaneel

1 tl suiker

1 ei

150 melk






Mix je bloem, baksoda en kaneel bij elkaar in een grote kom. In een andere kom mix je de melk, suiker en het ei. Meng vervolgens alles samen tot een glad beslag.


Zet een pan op medium hoog vuur en doe daar wat beslag in. Je kan de pannenkoek omdraaien als je kleine bubbeltjes ziet vormen. Net voordat je de pannenkoek omdraait kan je er wat schijfjes banaan opleggen. Flip de pannenkoek en laat nog een paar minuutjes op de andere kant bakken. Herhaal dit totdat het beslag op is.


Maak de pannenkoeken af met een aantal schijfjes banaan en een scheutje stroop.