Bananen oatmeal koekjes

Deze superlekker bananen oatmeal koekjes zijn klaar binnen een half uurtje. Ideaal wanneer je niet een hele erge zoetekauw bent, maar toch een lekker tussendoortje wilt. Deze gezonde koekjes bevatten geen suiker. Dit recept maakt ongeveer acht koekjes.

2 bananen

200 gram havermout

2 tl honing

1 el (plantaardige) boter

snufje kaneel

snufje zout









Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak twee rijpe bananen met een vork in een grote kom. Je kunt zien dat een banaan goed rijp is als deze veel bruine stippeltjes heeft. Voeg 2 tl honing toe aan de bananen. Laat de boter even zacht worden buiten de koelkast en doe deze bij de bananen en de honing. Meng dit alles twee minuten goed door elkaar zodat het een glad beslag is. Voeg nu de havermout, zout en kaneel toe en mix alles een laatste keer.


Maak je handen nat zodat het 'deeg' niet aan je handen plakt. Vorm rondjes met een diameter van ongeveer 6-8 cm op een bakplaat. Bak de koekjes voor ongeveer 10 - 15 minuten in de oven totdat de randjes goudbruin zijn. Laat ze heel eventjes afkoelen en Enjoy!


Variatietip: Voeg 50 gram pure chocolade toe. Ook is dit recept makkelijk vegan te maken door het vervangen van de honing voor agavesiroop.