Bananenbrood

Bananenbrood is een onmisbare factor in ons huishouden. Ik bak er bijna elke week wel eentje. Het is super makkelijk en je kunt er eindeloos mee variëren. Vandaag heb ik een heel basic recept voor jullie. De perfecte basis voor elk overheerlijk vegan bananenbrood. Voeg er walnoten, chocolade, gedroogd fruit, kokossnippers of andere elementen aan toe, of hou het lekker simpel.

 

3 bananen

200 gram bloem

100 gram boter

50 gram basterdsuiker

50 ml melk

1 tl vanille extract

1 tl kaneel

1 tl baksoda

snufje zout
 

Belangrijk is dat je begint met rijpe bananen. Deze banen zijn een stuk zoeter dan onrijpe bananen, waardoor je minder suiker nodig hebt. Dit recept is ook ideaal wanneer je overrijpe hebt liggen die je graag op wilt maken.

Verwarm de oven voor op 180 graden, vet een bakblik in en haal de boter uit de koelkast. Begin met het prakken van de bananen in een grote kom. Dit kan met een vork of met een stamper. Voeg hier de melk en de suiker aan toe. Je kunt jouw favoriete melk gebruiken. Voor dit recept heb ik amandelmelk gebruikt. Mix de zachte boter hier doorheen en voeg een vleugje vanille extract toe.

In een aparte kom doe je de bloem, kaneel, baksoda en zout en mix je dit goed door elkaar. Voeg dit toe aan de andere kom en mix alles goed door elkaar. Bak het bananenbrood ongeveer 45-50 minuten op 180 graden. Houd het goed in de gaten en check af en toe met een satéprikker. Als deze er schoon uitkomt is je bananenbrood ready to go. Eet smakelijk!