Berry oatmeal

De scholen zijn weer begonnen. Daarom deel ik vandaag een gezond en snel ontbijtje. Binnen tien minuutjes heb je dit gezonde ontbijt al klaar. Perfect dus voor wanneer je op tijd op school of werk moet zijn. Dit recept is voor een portie.

 

50 gram havermout

100 milliliter plantaardige melk

handje aardbeien

handje frambozen

1 el honing of agavesiroop

2 tl kokossnippers

1 tl chiazaad 

Begin met het koken van de havermout. Doe de havermout in een pannetje en voeg hier de melk aan toe. Ik heb amandelmelk gebruikt, maar je kunt natuurlijk gebruiken wat je in huis hebt. Laat dit twee minuten koken op medium-hoog vuur terwijl je blijft roeren.


Doe de frambozen en aardbeien in een bakje en prak deze fijn met een vork. Voeg hier jouw gewenste zoetstof aan toe en mix dit goed door elkaar. Haal de havermout van het vuur af en voeg deze mix toe aan de havermout. Roer het door elkaar en laat vijf minuten van het vuur af staan zodat het kan indikken. Als het te dik is geworden kun je nog een klein beetje extra melk toevoegen.


Wanneer je de gewenste textuur hebt kun je het serveren met de kokosrasp, chiazaadjes en nog wat extra rood fruit. Eet smakelijk!