Berry smoothie bowl

Deze smoothie bowl is de perfecte start van elke dag. Het is supergezond en snel te maken. Je kunt het ook als toetje of snack eten. Deze smoothie bowl bevat verschillende besjes, maar je kunt mixen en matchen en toevoegen wat jij lekker vindt!

 

1 banaan

4 el yoghurt

handje frambozen

handje aardbeien

handje bramen

 

Voor dit recept heb je een blender nodig. Dit recept is ideaal wanneer je fruit hebt liggen dat net iets te rijp is. Vries het in en gebruik het in dit recept. Ik gebruik vaak een mix van bevroren en vers fruit in mijn smoothie bowls. Het recept is vergelijkbaar met deze sorbet, maar de smoothie bowl is net wat anders door de toevoeging van yoghurt en het verse fruit.


Voor deze smoothie bowl heb ik een bevroren banaan gebruikt en ongeveer een handje verse aardbeien, frambozen en bramen. Daarna heb ik een klein beetje plantaardige yoghurt toegevoegd (ongeveer 4 eetlepels). Alles is ongeveer 2 minuten goed gemixt in de blender totdat ik de gewenste textuur had. Ik heb wat extra besjes toegevoegd, maar denk ook eens aan chiazaad, kokossnippers, cacao nibbs, noten, zaden of granola. De mogelijkheden zijn eindeloos!