Bietencarpaccio

Deze bietencarpaccio is helemaal vegan en super makkelijk om te maken. Perfect als voorgerechtje of snelle lunch. Eet smakelijk!

 

5 gekookte bieten

handje walnoten

1 rode ui

1 appel

2 el balsamicoazijn

2 el olijfolie

1 el (vegan) honing

20 ml appelazijn

takje dille


 

Begin met het snijden van de rode ui in dunne ringetjes. Doe een aantal hiervan in een bakje en giet daar appelazijn overheen. Laat dit zo lang mogelijk intrekken terwijl je met de rest van het gerecht aan de slag gaat.


In een bakje maak je een marinade van vegan honing of agavesiroop, olijfolie, peper en zout. Bij dit recept komt een mandoline goed te pas. Als je deze niet hebt kun je ook een heel scherp mes gebruiken. Snijd dunne plakjes van de gekookte bieten en leg ze een half uurtje in de marinade.

Arrangeer de plakjes biet in een mooi patroon op een grote serveerschaal. Snijd de appel in hele kleine blokjes en voeg deze toe aan de bieten. Hak de walnoten fijn en voeg ook deze toe.


Haal de rode ui uit de appelazijn en leg deze op de bieten. Als het goed is hebben de uienringen nu een mooie roze kleur. Maak het gerecht af met nog een scheutje balsamicoazijn en een takje dille. Voor de niet-vegans onder ons kun je ook geitenkaas toevoegen aan dit gerecht. Eet smakelijk!