Bietenpannenkoek met geitenkaas

Van 9 tot 15 maart is de Nationale Week Zonder Vlees. Deze week zal er elke dag om 16:00 een nieuw diner recept online komen. Vandaag is het maandag en dus tijd voor het eerste recept. Deze bietenpannenkoeken met geitenkaas en walnoten zijn een lekkere variatie op gewone Hollandse pannenkoeken. Dit recept maakt ongeveer 8 medium pannenkoeken.

 

300 gram bloem

2 eieren

400 ml melk

100 ml bietensap

snufje zout

geitenkaas

handje walnoten
 

Mix de bloem met een snufje zout in een grote kom. Roer dit even door elkaar en doe daar 2 eieren bij. Mix de melk en de bietensap en doe dit bij het beslag. Mix alles zodat alle ingrediënten goed gecombineerd zijn en je een glad mengsel hebt.


Verwarm een beetje bakboter in een pan en als de pan goed warm is voeg je een soeplepel beslag toe. Laat de pannenkoek gaar worden, je kunt hem omdraaien als je luchtbelletjes ziet ontstaan. Draai de pannenkoek om en laat deze nog een minuutje of twee bakken aan de andere kant.


Als alle pannenkoeken klaar zijn kun je de geitenkaas warm maken. Doe dit op medium laag vuur voor ongeveer twee minuutjes aan elke kant. Maak de pannenkoeken af met een handje walnoten en een flinke scheut schenkstroop. Eet smakelijk!