Bietensoep met geitenkaas

Deze rode bietensoep met geitenkaas is het perfecte gerecht voor deze koude dagen. De soep is al binnen een half uurtje klaar. Eet smakelijk!

4 rode bieten

1 rode ui

2 tenen knoflook

2 el olijfolie

50 gram geitenkaas

handje walnoten








Snipper een rode ui en verhit 2 el olijfolie in een pannetje. Doe de ui in de pan en voeg daar ook de knoflook aan toe. Laat dit even op laag vuur glazig worden.


Rooster de walnoten even kort op hoog vuur in een pannetje zonder olie en snijd ze daarna in grove stukken.


Voor dit recept heb ik voorgekookte bieten gebruikt. Deze kun je gewoon in de supermarkt voorverpakt kopen. Wanneer je rauwe bieten gebruikt moet je deze eerst zelf gaarkoken. Sijd de bieten in stukjes en doe deze bij de ui. Voeg hier water aan toe en mix het met een staafmixer of blender tot een glad soepje.


Giet de soep terug in de pan en voeg hier zout, peper, kurkuma en komijnpoeder aan toe. Laat dit nog tien minuten koken totdat je het in een grote kom serveert. Kruimel de geitenkaas over de soep heen en voeg hier nog de gehakte walnoten aan toe. Eet smakelijk.


Variatietip: Voor net een andere take op dit soepje kun je hier klikken.