Blueberry pancakes

Het is weer bijna weekend! In het weekend maak ik vaak wat lekkers voor het ontbijt. Deze keer zijn dat blueberry pancakes. Ze zijn super makkelijk om te maken en binnen een kwartiertje heb je een hele stapel op tafel staan. Dit recept maakt ongeveer 5 pancakes.

 

handje blauwe bessen

120 gram bloem

180 ml melk

2 el suiker

1 tl bakpoeder

1 tl baksoda

snufje zout

1 ei 

Pak een grote kom en mix daarin bloem, bakpoeder, baksoda, suiker en zout. Als dat goed gemengd is voeg je de melk en het ei toe. Je kunt hiervoor elke soort melk gebruiken. Ik heb zelf havermelk gebruikt voor dit recept. Mix alles nog een keer goed door elkaar zodat je een glad mengsel hebt.


Zet een pan op hoog vuur en voeg een beetje boter toe. Als de pan goed heet is schep je met een soeplepel een klein beetje beslag erin. Voeg een aantal blauwe bessen toe aan de pannenkoek. Wanneer je bubbeltjes ziet kun je hem omdraaien. Bak nog eventjes aan de andere kant en voilà. Herhaal dit totdat al het beslag op is. Garneer met nog een aantal extra blauwe bessen en eet smakelijk.


Je kunt verse blauwe bessen gebruiken voor dit recept, maar die uit de diepvries werken ook prima. Als je liever bananen pancakes wilt voor dit weekend klik dan hier om naar het recept te gaan.