Breakfast parfait

Deze muesli is de perfecte start van je dag. Ik serveer het met een banaan en sojayoghurt voor een heerlijke parfait. Dit recept is voor twee personen. Maar je kan dit recept ook in grote hoeveelheden maken en gedurende de week gebruiken. Zorg dan dat je een goede luchtdichte wegkopt hebt om de muesli in te bewaren.

40 gram havermout

30 gram gepofte rijst

1 tl kaneel

1 el bruine suiker

handje walnoten





Bereidingstijd: 5 minuten - Tijd in de oven: 10-15 minuten


Bedek een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven op 180 graden. Mix de havermout, gepofte rijst, suiker, walnoten en kaneel in een grote bak. Als alles goed gemengd is kun je het op de bakplaat leggen. Zorg dat deze niet te vol ligt zodat de muesli knapperig blijft.


Bak alles ongeveer 10 tot 15 minuutjes lang in de oven en serveer met yoghurt en een halve banaan per parfait.


Als je een gezondere versie wilt kun je ook agavesiroop of honing gebruiken in plaats van bruine suiker. Ook kun je deze parfait de avond van tevoren klaarmaken zodat je de parfait 's ochtends alleen maar uit de koelkast hoeft te halen. Dit scheelt een hoop tijd op drukke ochtenden.