Broccolisoep

Deze supersnelle broccolisoep met pesto en pijnboompitten is het perfecte voorgerecht voor een gezellig herfstdiner. Je hebt het binnen een half uurtje op tafel gezet en het is gezond en heel erg lekker.

1 witte ui

1 hele broccoli

2 el olijfolie

1 bouillonblokje

700 ml water

2 el pijnboompitten

2 el pesto





Snijd de ui in blokjes en fruit ze aan in de olijfolie. Snijd de broccoli in roosjes en voeg deze na vijf minuten toe aan de ui. Kook deze met 700 ml water op hoog voor voor ongeveer 15 minuten. Voeg ook het bouillonblokje toe. 


In de tussentijd kun je de pijnboompitten op laag vuur roosteren totdat ze goudbruin zijn.


Je kunt een staafmixer of blender gebruiken om de soep te blenden. Zorg wel dat je een aantal broccoliroosjes apart houdt voor wat textuur in de soep.


Voeg 2 eetlepels pesto toe als garnering. Uiteraard kun je hier elke soort pesto voor gebruiken. Hier vind je een recept voor heerlijke zelfgemaakte verse pesto. Voeg ook de pijnboompitten toe aan de soep en serveer met een lekker broodje.


Variatietip: Om dit recept helemaal vegan te maken kun je een lekkere vegan pesto gebruiken. Of maak zelf pesto en laat de Parmezaanse kaas achterwege.