Bruschetta

Deze heerlijke bruschetta is een bijpassend voorgerecht voor elk Italiaans diner. Het is super snel en makkelijk in grote hoeveelheden te maken, waardoor het perfect is voor feestjes of dinertjes. Dit recept is geschikt als voorgerecht voor vier personen.

1/2 stokbrood

1 teentje knoflook

1 el rode wijnazijn

2 el olijfolie

2 tomaten

basilicum








Je kunt verschillende soorten brood gebruiken voor dit recept. Een lekkere franse baguette is natuurlijk ideaal. Maar je kunt ook ciabatta gebruiken. Snijd het brood in plakjes en wrijf met het teentje knoflook over het brood heen. Doe een klein beetje olijfolie op het brood en doe 3-5 minuten in een oven op 180 graden.


Snijd in de tussentijd de tomaat in kleine blokjes en doe deze in een kommetje. Doe hier de rest van de olijfolie in samen met de rode wijnazijn. Breng het op smaak met peper en zout. Snijd de basilicum (ongeveer 6 blaadjes) in dunne sliertjes en mix deze door de tomaatjes heen.


Haal de broodjes uit de oven en serveer het los van elkaar op een dienblad zodat iedereen zijn eigen broodje kan maken. Eet smakelijk!