Butternut squash soep

Deze soep van flespompoen en zoete aardappel is de perfect voor de herfst. Net even anders dan traditionele pompoensoep en afgemaakt met een heerlijke cranberrysaus.

1 flespompoen

1 zoete aardappel

40 ml kokosmelk

400 ml water

1 bouillonblokje

1 witte ui

handje amandelen

1 tl komijnpoeder

1 tl kurkuma

2 el olijfolie

snufje zwarte peper




Begin met het schillen van de zoete aardappel en snijd deze in stukjes. Ik heb blokjes flespompoen in de supermarkt gekocht, maar wanneer je een hele flespompoen hebt moet je deze eerst in blokjes snijden.


Snipper de ui en fruit deze in de olijfolie. Voeg hier de kruiden aan toe. Ik heb kurkuma, zwarte peper en komijn gebruikt. Doe de zoete aardappel en pompoen in de pan en voeg 400 ml water toe. Doe er een bouillonblokje bij en laat alles 20 minuten koken. Blend het geheel tot een glad soepje met een blender of staafmixer. Voeg daarna de kokosmelk toe. Serveer met cranberrysaus en gehakte amandelen.


Het recept van de cranberrysaus kun je hier vinden.