Caprese

Vandaag gaan we voor een echte makkelijke maaltijd. Voor deze capresesalade hoef je niet eens te koken. Binnen vijf minuutjes heb je dit al op tafel gezet. Makkelijker kan bijna niet! Ik serveer het vaak tijdens dinertjes met vrienden als voorgerecht. Maar natuurlijk kan het ook als lunch of als aanvulling bij een borrelplank.

2 bollen mozzarella

1 doosje cherrytomaatjes

1 takje basilicum

olijfolie

balsamicoazijn









Ik vind het altijd leuk om verschillende kleuren tomaatjes te gebruiken. Zo ziet het gerechtje er net wat mooier uit en kun je deze dus goed serveren tijdens een diner. Deze cherrytomaten mix vind je vaak gewoon in de supermarkt.


Snijd de twee bollen mozzarella in dunne plakjes en leg deze op een grote schaal of bord. Snijd een aantal tomaatjes door de helft en snijd er ook een paar in vieren. Leg de tomaatjes over de mozzarella heen. Zorg dat je afwisselt met de kleuren voor het mooiste resultaat. Voeg daarna een aantal basilicumblaadjes toe en breng op smaak met grof zeezout en verse peper.


Mix gelijke delen olijfolie en balsamicoazijn tot een dressing en serveer deze er los bij. Eet smakelijk!


Variatietip: Ook balsamicosiroop of verse pesto zijn heerlijk als toevoeging.