Carrot Cake

Vandaag is het koningsdag! Daarom deel ik het recept van deze super lekkere carrot cakejes met pistache en walnoot.

120 gram wortel

160 gram bloem

100 gram boter

100 gram cream cheese

1 tl vanille extract

1 tl bakpoeder

2 tl kaneel

1 ei

1 snufje zout

50 gram suiker

20 gram poedersuiker

handje walnoten

handje pistachenoten


Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met boter of olie. In een grote kom mix je bloem, zout, kaneel en bakpoeder. Rasp de wortel fijn en meng deze met de boter, suiker, ei en vanille extract. Meng de wortelmix samen met de bloem. Hak de pistache en walnoten fijn en voeg deze toe aan het beslag. Laat wat gehakte nootjes over voor de garnering.


Giet het beslag in de ovenschaal en zet het ongeveer 20 minuten in de oven. Als cake gaar is laat je hem goed afkoelen. Mix de cream cheese samen met de poedersuiker en wanneer de cake afgekoeld is bedek je de cake met de spread. Voeg de nootjes toe als finishing touch en eet smakelijk.