Carrot Cake

Verras je Valentijn met deze superlekkere worteltaart. Hij is helemaal niet moeilijk om te maken. De cake zelf is helemaal vegan. Ik heb hem zelf geserveerd met cream cheese, maar dat kan je natuurlijk vervangen door een vegan topping of helemaal weglaten.

300 gram wortel

260 gram bloem

100 ml amandelmelk

60 gram suiker

50 gram vegan boter

120 gram appelmoes

1 tl Bakpoeder

1 tl Baksoda

1 tl vanille extract

Handje pecannoten


Bereidingstijd: 20 minuten - Tijd in de oven: 30 minuten


Begin met het invetten van een springvorm en verwarm de oven op 180 graden. In een grote kom mix je de bloem, bakpoeder, baksoda en een snufje zout. Smelt de boter in een pannetje of magnetron en voeg daar de suiker, appelmoes, melk en vanille extract aan toe. Voor dit recept heb je niet specifiek amandelmelk nodig. Haver, soja of rijstmelk werken ook prima.


Breng de inhoud van de twee kommen nu bij elkaar en roer alles goed door. Rasp 300 gram wortel en snijd een handje pecannoten fijn. Doe deze bij de mix en roer alles voor een laatste keer. Giet de mix in de springvorm en bak ongeveer 30 minuten gaar in de oven.


Check of de cake klaar is door er met een tandenstoker in te prikken. Als deze er schoon uitkomt is je cake klaar. Ik heb hem geserveerd met cream cheese en nog een handje pecannoten.