Carrot cake havermout

Good morning! Deze havermout is de perfecte start van je dag. De wortel, walnoten en kaneel geven het een carrot cake smaak. Dit recept (voor een persoon) is al binnen tien minuten klaar en daarom perfect voor elke ochtend.

1 wortel

50 gram havermout

50 ml (plantaardige) melk

handje walnoten

1 el honing (of agavesiroop)

snufje kaneel

4 el (plantaardige) yoghurt







Schil de wortel met een dunschiller en rasp deze fijn. Doe de havermout met de melk in een pannetje en zet deze op laag vuur. Voeg hier de kaneel aan toe en laat voor vijf minuten op het vuur staan. Roer goed door.


Wanneer je tevreden bent met de textuur hak je de walnoten in kleinere stukjes en voeg je deze toe aan de havermout. Je kunt altijd meer melk toevoegen om de perfecte textuur te krijgen. Voeg de geraspte wortel toe aan de havermout. Wanneer jij tevreden bent doe je de havermout in een bakje en giet je er een flinke scheut honing of agavesiroop overheen.


Serveer je havermout met een aantal lepels (plantaardige) yoghurt voor wat variatie in de textuur. Eet smakelijk!