Ceasar salade

Ceasar salade is een echte klassieker. Deze vega versie is makkelijk te maken en natuurlijk superlekker.

200 gram romaine sla

40 gram Parmezaanse kaas

1 stokbrood

1 teentje knoflook

2 eieren

1 tl mosterd

1 el witte wijn azijn

20 ml olijfolie

sap van een halve citroen






Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd een pistolet of stokbrood in grote stukken en leg deze op een bakplaat met olijfolie, peper, zout en Parmezaanse kaas. Laat dit ongeveer 5-7 minuten goudbruin worden in de oven.


In een grote saladekom mix je mosterd, olijfolie, citroensap, azijn, zout en zwarte peper. Snijd een teentje knoflook heel fijn tot je een soort knoflookpasta hebt en voeg dit bij de dressing. Mix alles goed door elkaar en voeg de sla toe.


Kook de eieren en laat ze goed afkoelen. Snijd deze in vieren en voeg ze toe aan de salade. Doe ook de croutons en Parmezaan erbij. Hussel alles goed door elkaar en maak de salade af met nog wat extra Parmezaanse kaas.