Cherry chocolade koekjes

Het kersenseizoen is begonnen! Ik ben zelf gek op kersen. Vandaag bakte ik deze koekjes met kersen en pure chocolade. Makkelijk en leuk om te maken en het ziet er ook nog eens superleuk uit!

50 gram kersen

200 gram bloem

50 gram plantaardige boter

100 gram suiker

60 ml plantaardige melk

50 gram pure chocolade

1 tl baksoda

snufje zout






Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Doe de bloem samen met de baksoda en het snufje zout in een grote kom en mix goed door elkaar. In een andere kom voeg je de boter, suiker en melk toe. Voor de melk kun je jouw favoriete plantaardige melk toevoegen. Zelf vind ik amandelmelk het lekkerste voor dit recept. Meng ook dit door elkaar tot een glad mengsel. Voeg dit als het goed gemengd is toe aan de bloem. Snijd de chocolade en kersen in stukken en doe dit bij je beslag. Mix een laatste keer goed door elkaar voordat het de oven ingaat.


Leg bakpapier op een bakplaat en voeg daar je beslag aan toe. Door een ijslepel te gebruiken kun je zorgen dat elk koekje even groot is. Je kunt natuurlijk ook je handen of een lepel gebruiken. Het hoeft niet perfect te zijn, maar zorg dat elk koekje ongeveer dezelfde grootte heeft. Bak ze ongeveer 15 minuten in de oven. Als ze goudbruin zijn haal je de koekjes eruit en laat je ze nog even afkoelen. Als de koekjes goed afgekoeld zijn kun je nog wat extra chocoladesnippers toevoegen.