Cinnamon sticks

Deze cinnamon sticks zijn super snel en makkelijk te maken. Serveer met vanillesaus en je hebt het perfecte dessert voor elk gerecht. Je hebt ze al binnen 20 minuten op tafel gezet! Een rol croissant deeg is genoeg voor zes cinnamon sticks.

 

1 rol croissant deeg

20 gram boter

4 el basterdsuiker

3 el kaneel


Voor de vanillesaus:

100 gram poedersuiker

1 tl vanille extract

1 el melk

 

Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de boter op kamertemperatuur komen. Leg de rol croissant deeg op een bakplaat met bakpapier. Het deeg heeft randjes om de vorm van de croissants aan te geven. Druk al deze randjes plat met je vingers zodat je een rechthoek hebt. Snijd deze rechthoek van boven naar beneden doormidden. Verdeel beide helften in zes stroken zodat je in totaal twaalf stroken hebt.


Maak een mengsel van de boter, suiker en kaneel. Mix dit alles goed door elkaar. Breng dit mengsel aan op zes van de twaalf stroken. Leg vervolgens de overige stoken hier bovenop. Draai de stroken nu in een twist en bak 15 minuten in de oven.


Als ze goudbruin zijn kun je ze uit de oven halen. Laat ze nu even goed afkoelen. Maak in de tussentijd de vanillesaus. Begin met 100 gram poedersuiker en 1 tl vanille extract. Voeg nu kleine beetje melk toe totdat je de gewenste textuur hebt. Voor mij was 1 el melk precies genoeg. Wanneer je te veel melk hebt toegevoegd kun je altijd nog een beetje extra poedersuiker erdoorheen mixen.


Drizzle de saus over de cinnamon sticks heen of serveer in een apart bakje. Allebei kan natuurlijk ook! Eet smakelijk!


Variatie tip:

Croissant deeg is niet vegan. Maar voor een plantaardige versie van dit recept kun je ook pizzadeeg gebruiken! Bijna elke soort pizzadeeg is vegan, check gewoon even de ingrediënten op de verpakking. Het resultaat is net zo lekker! Vervang dan uiteraard ook de boter voor plantaardige boter en de melk voor plantaardige melk. In al mijn recepten doe ik dat standaard.