Citroencake

Deze week zou ik eigenlijk op vakantie gaan naar Texas. Daar hebben ze de lekkerste citroencake. Helaas gaat die reis nu natuurlijk niet door. Daarom wilde ik deze echte Amerikaanse cake zelf namaken. Zo heb ik even het gevoel dat ik toch een beetje op vakantie ben. Ik hoop dat jij bij deze cake ook lekker kan wegdromen!

 

200 gram boter

200 gram suiker

100 ml melk

350 bloem

1 tl bakpoeder

2 citroenen

3 eieren

snufje zout


200 gram poedersuiker

2 el citroensap

 

Omdat we vandaag citroenrasp gebruiken is het fijn als je biologische citroenen hebt. Dit is niet noodzakelijk, maar geeft wel de lekkerste cake. Was je citroenen goed voordat je begint met bakken.

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in met boter of olie. Rasp twee citroenen en mix de citroenrasp met 200 gram suiker. Voeg daar het sap van een citroen aan toe. Doe ook de melk, (zachte) boter en de eieren hierbij en mix alles goed door elkaar.

In een aparte kom doe je de bloem, bakpoeder en zout. Mix dit goed en voeg het stukje bij beetje toe aan de rest totdat je een glad beslag hebt. Doe het beslag in de bakvorm tik er een paar keer mee tegen het aanrecht om eventuele luchtbellen uit het beslag te krijgen.

De cake moet ongeveer een uur in de oven, maar check af en toe met een satéprikker of de cake gaar is. Soms is het zo dat de cake nog niet gaar is, maar de bovenkant wel erg donker begint te worden. Dit was bij mij het geval. Doe dan een stukje aluminiumfolie over de cake heen terwijl je hem verder bakt. Dit voorkomt dat de bovenkant te donker wordt.

Als de cake klaar is laat je hem eerst goed afkoelen. Begin in de tussentijd aan het glazuur. Neem hiervoor 200 gram poedersuiker en voeg daar een eetlepel citroensap doorheen. Je kunt eventueel nog een lepel citroensap toevoegen om de gewenste textuur te krijgen. Giet het glazuur pas over de cake heen als deze volledig is afgekoeld. Wanneer je dit gedaan hebt kun je nog een beetje citroenrasp toevoegen om de cake af te maken. Enjoy!