Courgettesoep

Deze supersnelle courgettesoep met rozemarijn en crème fraîche is het perfecte voorgerecht voor een gezellig herfstdiner. Je hebt het binnen een half uurtje op tafel gezet en het is gezond en heel erg lekker.

 

2 courgettes

1 witte ui

1 blokje bouillon

1 handje spinazie

500 ml water

2 takjes rozemarijn

2 el crème fraîche
 

Snijd de ui in blokjes en fruit ze aan in de olijfolie. gebruik hiervoor een grote pan. Snijd de courgettes in plakjes en voeg deze na vijf minuten toe aan de ui. Laat deze goudbruin worden. Voeg hierna 500 milliliter water, een bouillonblokje en een takje rozemarijn toe aan de pan en laat dit 15 minuten koken op hoog vuur.


Haal het takje rozemarijn uit de pan en mix de soep met een staafmixer of in een blender. Voeg een handje spinazie toe en blend dit mee, hierdoor krijgt de soep een mooiere groene kleur. Je hebt maar een klein beetje spinazie nodig. Als je de juiste textuur en kleur hebt bereikt breng je de soep op smaak met zout, zwarte peper en eventueel een beetje gedroogde tijm.


Serveer de soep met een lepeltje crème fraîche, een klein takje rozemarijn en nog wat verse zwarte peper. Eet smakelijk.


Vegan tip: Je kunt de crème fraîche vervangen door een vegan variant of jouw favoriete plantaardige yoghurt.