Couscous

Op de tweede dag van de week zonder vlees maakte ik deze lekkere couscous met hummus en pitabrood.

100 gram parelcouscous

50 gram bloemkool

2 tl ras el hanout

1 bakje hummus

1/2 rode paprika

1 tl kurkuma

2 el olijfolie

handje cherrytomaatjes

1 rode ui

1 blok fetakaas

1/4 komkommer

2 el granaatappelpitjes

4 pitabroodjes

Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd de bloemkool in roosjes. Leg deze op een bakplaat met een scheut olijfolie, zout en kurkuma. Hussel dit door elkaar en laat 20 minuutjes roosteren in de oven. Snijd de pitabroodjes in vieren en doe deze ook ongeveer 5 minuutjes in de oven.


Kook de couscous volgens de verpakking en giet af. Snipper de ui en snijd de rode paprika in kleine blokjes. Doe de helft van de ui en alle paprika in een pan met een scheutje olijfolie. Voeg hier de ras el hanout en zout aan toe. Voeg de couscous aan de pan toe en mix alles goed door elkaar. Serveer op een schaal met wat fetakaas en granaatappelpitjes.


Snijd de komkommer en tomaatjes in stukken. Serveer de hummus met de komkommer, tomaat, de halve rode ui en wat granaatappelpitjes. Maak af met wat zout en peper.