Couscoussalade met bloemkool

Deze salade met parelcouscous en bloemkool is heerlijk fris. Dit recept (voor 2 personen) is heel makkelijk en snel te maken, binnen 20 minuten heb je dit heerlijke recept al op tafel gezet. Ook is het lekker budgetproof en gezond.

150 gram parelcouscous

100 gram bloemkool

50 gram geitenkaas

handje cherrytomaatjes

1 wortel

1 el kurkuma

1 el paprikapoeder

1 limoen

peterselie





Verwarm de oven voor op 200 graden en begin met het snijden van de bloemkool in kleine roosjes. Leg de bloemkool op een bakplaat en voeg olijfolie, kurkuma, paprikapoeder, zout en zwarte peper toe. Mix dit met je handen goed door elkaar en zet voor een kwartiertje in de oven.


Kook de parelcouscous volgens de verpakking. Ik doe vaak een scheutje bietensap bij het water zodat de couscous een mooie roze kleur krijgt. Dit is natuurlijk optioneel aangezien het de smaak vrijwel niet verandert.


Rasp een hele wortel en snijd de tomaten in vieren. Voeg dit samen met de bloemkool en gekookte couscous toe aan een grote kom. Breng op smaak met limoensap en eventueel nog een extra beetje zout en peper. Voeg als laatste de geitenkaas toe en garneer met peterselie. Dit kun je ook eventueel fijnhakken en toevoegen aan de salade.


Variatietip: Voeg een blik kikkererwten toe voor wat extra proteïne.