Cranberrysaus

Vandaag maakte ik deze lekkere saus om al helemaal in de kerstsfeer te komen. Het is misschien een beetje vroeg, maar ik ben er helemaal klaar voor. Jij ook?

 

200 gram cranberries

200 ml water

50 gram suiker

2 kaneelstokjes

1 sinaasappel

 

Was de cranberries goed af met water. Doe ze in een grote pan en schenk hier ongeveer 100 milliliter water bij. Zet de pan op hoog vuur en blijf goed doorroeren. Met een pollepel kun je de cranberries na ongeveer een kwartiertje platstampen. De cranberries splijten vanzelf open als ze zacht worden. Giet de rest van het water in de pan en laat nog even koken. Voeg op dit moment ook de suiker en de kaneelstokjes toe. Blijf goed roeren.


Rasp de schil van de sinaasappel en voeg dit toe aan de saus. Voeg daarna ook het sap toe. Als alle suiker is opgelost en je de juiste textuur hebt kun je het vuur uitzetten. Als je de saus te dik vindt kun je nog wat extra water toevoegen en als het te dun is kun je het nog even door laten koken. Als je tevreden bent haal je de kaneelstokjes uit de saus en serveer je deze met een schijfje sinaasappel en nog een stokje kaneel.