Creamy tomatenpasta

Dit recept is perfect voor de zomer. Makkelijk te maken en al klaar binnen een half uurtje.

200 gram pasta

1 rode ui

2 teentjes knoflook

1 el tomatenpuree

4 roma tomaten

2 el olijfolie

20 ml kookroom

1 tl chili flakes

parmezaanse kaas

takje basilicum





Snipper de rode ui en fruit deze samen met de knoflook in een grote pan. Laat dit vijf minuten staan en voeg daarna de chili flakes, verse tomaten en tomatenpuree toe. Kook de pasta naar keuze in een grote pan met water en een flinke snuf zout. Voeg een ruime schep pastawater en een scheutje kookroom toe aan de saus en laat dit vijf minuten koken. Pureer de saus met een staafmixer en blender en giet deze terug in de pan. Voeg basilicum toe en eventueel wat extra zout, peper en chili flakes.


Wanneer de pasta al dente is gekookt giet je deze af en voeg je de pasta toe aan de saus. Mix dit goed door elkaar en serveer de pasta in een grote schaal met parmezaanse kaas en wat extra basilicum. Ik heb de pasta geserveerd met een burrata salade.