Crispy bloemkool bites

Deze crispy bloemkool bites zijn het ideale voorgerechtje voor elk diner. Vandaag maakte ik deze versie met chili en sojasaus.

1 bloemkool

150 gram bloem

1 el chilipoeder

1 el paprikapoeder

1 tl knoflookpoeder

Snufje zout

Sesamzaadjes

Bieslook







Verwarm de oven voor op 200 graden en bedek een bakplaat met bakpapier. Snijd de bloemkool in roosjes. In een bakje meng je 150 gram bloem met chilipoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder en zout. Voeg hier langzaam steeds een beetje water aan toe totdat je een textuur hebt dat lijkt op een dik pannenkoekenbeslag.

Doe de bloemkool in het bakje en schep goed om totdat elk roosje helemaal bedekt is met de bloem mix. Leg de bloemkool op een bakplaat en laat 20-30 minuten goudbruin worden in de oven. Je hebt nu superlekkere crispy bloemkool bites!


Maak af met bieslook en sesamzaadjes en serveer met sojasaus.