De beste kookboeken

Kookboeken geven mij veel inspiratie. Ik kan urenlang lekker bladeren, plaatjes kijken en op zoek gaan naar lekkere recepten. Ik moet eerlijk bekennen dat ik me eigenlijk nooit helemaal houd aan een recept. Halverwege voeg ik toch extra dingetjes toe of vervang ik het een en ander. Maar I love it. Daarom wilde ik vandaag een aantal van mijn favoriete kookboeken met jullie delen.

 
 

Tacotopia - Alice Oehr en Deborah Kaloper.

Dit boek is all about taco's. Een van mijn favoriete gerechten. Het boek laat zien hoe divers taco's zijn en brengt je op nieuwe ideeën. Het boek bevat wel veel vleesrecepten, maar ik pas die altijd gewoon een beetje aan. Het boek heeft leuke illustraties en staat met de roze voorkant mooi op je boekenplank.


Leon Fast Vegan - Chantal Symons, John Vincent, en Rebecca Seal

Dit boek is een must have voor alle vegans. Als vegetariër eet ik zelf ook vaak vegan. Dit boek zit vol lekkere en snelle recepten voor every day life. Ook heeft het boek lekker veel dessertrecepten. Iets waar ik natuurlijk groot fan van ben.


Lekker Fred - Freddy Tratlehner

Dit boek ziet er zo gezellig uit dat je meteen zin hebt om de recepten voor je vrienden te maken. Het is superleuk geschreven en er staan heerlijke recepten in. Wederom niet helemaal vega, maar we make it work!


Het nieuwe forest feast kookboek - Erin Gleeson

Dit boek is zo mooi om doorheen te bladeren. Het staat bomvol inspiratiefoto's en prachtige illustraties. Het boek is gericht op gerechten die je kunt delen met je vrienden en familie. Zo staan er veel kleine party hapjes en cocktailrecepten in. Dat zijn toevallig mijn favoriete recepten.


Vegalicious - Alice Hart

Dit boek vind ik echt een klassier. De recepten zijn lekker, makkelijk, duidelijk en zonder poespas. Je kunt alle ingrediënten makkelijk vinden en alles is straight to the point. Voor beginnende vegetariërs is dit boek zeker mijn nummer 1 aanrader. Ook staan er een aantal leuke menusuggesties in hoe je de recepten kunt combineren. Wat ik echt een hele leuke toevoeging vind.


Home baked - Yvette van Boven

Dit boek is de ultieme gids voor wanneer je van bakken houdt. Van simpele koekjes tot een heel volkorenbrood. Je kunt hier alle technieken leren die je nodig hebt. Een super informatief boek met prachtige foto's. Daarom dus zeker een aanrader.


Heel Holland bakt feest - Janny van der Heijden en Linda Collister

Ik ben een grote heel Holland bakt fan. Ik probeer elke zondag voor de tv te zitten zodat ik geen aflevering mis. Dit kookboek heeft een aantal van de beste feestrecepten zoals taarten, cupcakes en koekjes. Perfect dus voor de zoetekauwen onder ons. Maar er staan ook een aantal overheerlijke hartige recepten in die zeker het proberen waard zijn.