Dessertrijst met bessen

Dit lekkere toetje is weer eens iets anders. Zoete dessertrijst met vanille, kokos en zelfgemaakte bessensiroop.

50 gram dessertrijst

200 ml kokosmelk

100 ml water

1 tl vanille extract

2 el kokossuiker

handje bramen

handje blauwe bessen








Kook de rijst in een mix van water en kokosmelk. Je kunt dessertrijst kopen in de supermarkt, maar je kunt eigenlijk elke soort short grain rijst voor dit recept gebruiken. Denk aan sushirijst of risottorijst. Laat de rijst net iets langer doorkoken dat de verpakking aangeeft. Voeg kokossuiker en vanille extract toe aan de rijst om het die zoete smaak te geven.


Zet een pannetje op laag vuur en doe hier de besjes in met een beetje kokossuiker en water. Laat dit een kwartiertje inkoken en prak de besjes met een vork zodat je een siroop krijgt.


Serveer de rijst met de bessensiroop en voeg nog wat verse besjes toe.