Gezonde appeltaart


Ik ben gek op appeltaart, dat heb ik denk ik van mijn vader. Waar we ook komen bestellen we samen een appeltaart als toetje om te delen. Ik heb in mijn leven dan ook duizenden appeltaarten gebakken en gegeten.


Helaas is het niet heel goed voor je, daarom bedacht ik deze versie. Aangezien het geen bodem heeft is het officieel geen taart, maar ik beloof je dat het wel heel lekker is.

Gezonde appeltaart Makkelijke appeltaart Klassieke appeltaart

2 appels

handje pecannoten

snufje kaneel

agavesiroop

Als je een mandoline hebt is dit een goed moment om hem te gebruiken. Als je er geen hebt, gebruik dan gewoon een heel scherp mes. Snijd de appels in flinterdunne schijfjes en doe ze in een grote bak. Strooi hier wat kaneel overheen en meng het goed door elkaar.


Leg de schijfjes mooi over elkaar heen in een ruime ovenschaal. Bak ze 15 minuten op 180 graden totdat ze gaar zijn. Haal ze voorzichtig uit de schaal als ze wat zijn afgekoeld en giet er een flinke scheut agavesiroop overheen. Toast wat ongezouten pecannoten in een pannetje zonder olie en strooi deze over je 'taart' zodra ze klaar zijn.