Easy noodle soup

Deze super makkelijke noedelsoep is binnen een kwartiertje klaar. Lekker als lunch en hij is ook nog eens budgetproef. Dit recept is voor 1 persoon.

1 ei

1 wortel

1 blokje groentebouillon

een handje broccoliroosjes

sesamzaadjes

eiernoedles


Zoals je kunt zien zijn de ingrediënten van deze noedelsoep best abstract. Want wat is precies een handje broccoliroosjes? En hoeveel noedels heb ik nodig?


Het fijne aan dit recept is dat je alles kan gebruiken wat je hebt. Dit is geen traditioneel Aziatische noedelsoep, maar gewoon een snelle lunch. Dus gebruik gerust zoveel groente en noedels als je wilt. Voor dit recept heb ik ongeveer 30 gram noedels gebruikt.


Begin met het koken van de noedels volgens de verpakking. (Meestal duurt dit ongeveer 4 minuten). Zet deze opzij en kook je eitje. Zelf kook ik mijn ei altijd voor 6 of 7 minuten zodat het eigeel nog een beetje zacht is. Haal het ei uit het kokende water en voeg een bouillonblokje en je groenten toe. Om het lekkerder te maken kun je een klein beetje sojasaus toevoegen. Laat dit kort koken voordat je de noodles toevoegt.


Als alles goed warm is (dat is al na een paar minuutjes) kun je de soep serveren. Snijd je ei doormidden en voeg deze aan het bord toe. Maak het geheel af met een aantal sesamzaadjes.