Flammkuchen met pompoen en biet

Van 9 tot 15 maart is de Nationale Week Zonder Vlees. Deze week zal er elke dag om 16:00 een nieuw diner recept online komen. Vandaag is het donderdag en dus tijd voor het vierde recept. Flammkuchen met pompoen, biet, geitenkaas en gekarameliseerde ui. Een heerlijk gerecht wat makkelijk klaar te maken is. Ideaal als hoofdgerecht voor twee personen of om te serveren op een feestje!

1 bladerdeeg bodem

1 handje rucola

1 witte ui

400 gram pompoen

100 gram geitenkaas

100 gram bieten

20 ml melk

10 gram boter







Verwarm de oven voor op 200 graden en rol je bladerdeeg uit over de bakplaat. Prik hier een aantal gaatjes in met een vork.


Snijd de pompoen in kleine stukjes en breng deze aan de kook. Laat dit ongeveer 15 minuten koken en giet af. Smelt een beetje boter in een pan en voeg daar 20 ml melk aan toe. Doe de pompoen bij de melk en prak het tot een gladde puree. Breng deze op smaak met peper en zout en beleg het bladerdeeg met de puree.


Snijd een ui in halve ringen en laat dit op laag vuur langzaam karamelliseren. Voeg deze samen met de bieten toe aan de bakplaat. Voor dit recept kun je blokjes, plakjes of reepjes biet gebruiken. Kruimel 100 gram geitenkaas over het geheel heen en laat alles 20 minuten gaar worden in de oven. Als het bladerdeeg goudbruin is weet je dat je flatkuchen klaar is. Serveer met een handje rucola. Eet smakelijk!