French toast

Deze French toast is een beetje anders dan normaal. Lekker snel en makkelijk en daarom perfect om te serveren voor meerdere mensen, bijvoorbeeld bij een brunch!

1/2 brood

2 eieren

200 ml melk

20 gram (kokos)suiker

2 el kaneel

1 tl vanille extract

handje blauwe bessen

handje aardbeienDit recept is super voor wanneer je oud brood overhebt. Voor dit recept kun je elke soort brood gebruiken.


Verwarm eerst de oven voor op 180 graden. Begin daarna met het mixen van 2 eieren, melk, vanille extract, suiker en kaneel. Ik heb kokossuiker gebruikt, maar elke soort suiker is geschikt voor dit recept.


Doe alles in een grote kom en klop het met een garde door elkaar. Houd een klein beetje suiker en kaneel over voor later. Snijd een half brood in grove stukken en doe dit bij het mengsel. Mix het brood zodat het alles goed opneemt. Vet een grote ovenschaal in met olie of boter en doe alles in de schaal.


Zet dit ongeveer 15 minuten in de oven totdat alles goudbruin is. Haal het uit de oven en laat nog even tien minuutjes afkoelen. Mix een beetje kokossuiker met kaneel en strooi dit over de French toast heen. Snijd een aantal aardbeien in vieren en voeg deze samen met wat blauwe bessen toe om het af te maken.