Frozen yoghurt bars

Deze week is het superlekker weer! De nazomer is in volle gang, daarom maakte ik vandaag deze yoghurt bark met rood fruit. Dit is de ideale snack voor dit warme weer. Dit recept is voor best een grote portie, dus te delen met heel het gezin (of al je huisgenootjes).

200 gram plantaardige aardbeienyoghurt

200 gram plantaardige bosbessenyoghurt

100 gram bevroren rood fruit











Ik heb voor dit recept plantaardige yoghurt gebruikt van Alpro in de smaken aardbei en bosbes.


Leg bakpapier in een ovenschaal of diep bord en doe daar de plantaardige yoghurt bij. Voeg dan al het fruit toe en mix het met een satéprikker door elkaar. Je kunt met de satéprikker allerlei swirls maken tot een soort van tie-dye patroon.


Zet de schaal vier uur in de vriezer. Natuurlijk kan je dit ook 's avonds doen zodat het 's nachts bevriest. Als de yoghurt helemaal bevroren is kun je het uit de vriezer halen. Laat het even vijf minuten buiten de koelkast staan voordat je het uit de schaal haalt. Met een mes kun je het geheel in grote stukken snijden. Enjoy!


Variatietip: Probeer dit recept ook eens met naturelyoghurt en een vruchtenyoghurt, op die manier kun je het tie-dye effect nog beter zien.