Fruitsalsa

Het is hartje zomer, er zijn veel lekkere fruitsoorten in het seizoen nu. Je kunt dit recept maken met jouw lievelingsfruit. Vandaag heb ik aardbei, ananas, mango en sinaasappel gebruikt. Dit recept is super als tussendoortje of dessert.

1 bakje aardbeien

1 mango

2 sinaasappels

1 ananas


1 verpakking tortilla's

1 el olijfolie

2 el kaneel

2 el suiker (optioneel)

1 takje munt of basilicum




Verwarm de oven voor op 180 graden en leg bakpapier op de bakplaat. Stapel de tortilla's door elkaar en snijd ze in taartpunten. Je kunt zelf de grootte kiezen. Uit een tortilla haalde ik acht puntjes. Doe deze in een grote schaal met de olie, kaneel en eventueel met een beetje suiker. Hussel ze goed door elkaar en leg de tortilla's op de bakplaat. Doe ze ongeveer 8-10 minuten in de oven. Of totdat ze mooi goudbruin zijn.


Snijd de aardbei, ananas, sinaasappel en mango in kleine stukjes. Hoe kleiner de stukjes zijn, hoe lekkerder de salsa wordt. Dus neem hier je tijd voor. Doe ze in een bakje en hussel alles goed door elkaar. Snijd basilicum of munt in kleine reepjes en voeg deze toe aan het fruit.


Laat de tortillachips goed afkoelen en eet het gerechtje net zoals je met echte chips en salsa zou doen. Eet smakelijk!