Gebakken geitenkaas

Voor alle kaasliefhebbers is dit het ideale gerechtje. Leuk voor bij de borrel of als voorgerecht. Het is supermakkelijk en snel te maken en duurt maar 20 minuutjes.

125 gram geitenkaas

2 takjes rozemarijn

2 el honing

2 el pompoenpitten

2 el gojibessen

2 el walnoten

1 brood








Snijd je brood in grote plakken. Ik heb een wit broodje gebruikt, maar stokbrood is ook ideaal. Doe een klein beetje olijfolie op het brood en doe 3-5 minuten in de oven op 180 graden.


Doe de geitenkaas in een ovenschaal en besprenkel deze met wat takjes rozemarijn. Doe de kaas ongeveer 10-15 minuten in de oven op 180 graden totdat de kaas goudbruine randjes krijgt. De takjes rozemarijn kun je er nu afhalen. Haal de geitenkaas voorzichtig uit de ovenschaal en serveer deze op een mooi bord met het brood.


Hak de walnoten in grove stukken en strooi deze over de geitenkaas. Doe ook de pompoenpitten en gojibessen bij de kaas. Giet ruim 2 eetlepels honing over de kaas heen en maak het geheel af met nog wat verse takjes rozemarijn.


Zo heb je binnen 20 minuten een perfect herfst bijgerecht. Eet smakelijk!


Variatietip: Probeer dit recept ook eens met camembert!