Gegrilde Courgette

Deze gegrilde courgette met zelfgemaakte tzatziki ziet er kleurrijk uit en is superlekker!

1 courgette

2 el olijfolie

1 tl kurkuma

100 ml yoghurt

1 tl paprikapoeder

2 tenen knoflook

1/2 komkommer

1 rode ui

handje granaatappelpitjes

2 el pesto




Verwarm de oven voor op 180 graden en snijd de ui in ringetjes. Snijd de courgette doormidden en snijd een ruitjespatroon in de courgette. Op een bord doe je 2 el olijfolie met kurkuma, zout, paprikapoeder en eventueel chilipoeder en knoflookpoeder. Dip de courgette met de ingesneden kant op het bord zodat alle olie en kruiden goed verdeeld worden. Doe de courgette op een bakplaat met de gesneden kant naar boven en grill voor ongeveer 20 minuten.


Rasp een halve komkommer en twee teentjes knoflook in een bakje en doe daar 100 ml yoghurt bij. Mix alles goed door elkaar en voeg zout en peper toe naar smaak. Zo maak je een supermakkelijke tzatziki


Wanneer de courgette gaar is kun je deze serveren met de tzatziki, pesto, rode ui en granaatappelpitjes.


Variatietip: Voor een vegan versie vervang je de yoghurt voor plantaardige yoghurt en de pesto voor vegan pesto.