Geitenkaassalade met wortel

Deze geitenkaassalade is gezond en lekker. De honey-glazed wortels geven het een zoete twist. Deze salade is perfect als lunch of als diner met een lekker broodje erbij. Dit recept is goed voor twee à drie personen.

1 kleine zak rucola

1 kleine zak babyspinazie

100 gram geitenkaas

100 gram kleine wortels

1 bakje granaatappelpitjes

2 el honing

1 el olijfolie







Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de wortels als dit nodig is en leg ze in een ovenschaal. Doe hier een scheutje olie en honing bij en mix even goed door elkaar. Zet de wortels ongeveer 10 minuten in de oven.


Was de rucola en spinazie en mix deze samen in een grote kom. Maak een dressing van olijfolie, honing, peper en zout en giet deze in de kom. Doe hier een aantal granaatappelpitjes bij en mix alles nog een keer goed door elkaar.


Doe de sla mix op een groot bord en haal de wortels uit de oven. Leg deze op de sla en brokkel er wat geitenkaas overheen. Maak af met nog een paar extra granaatappelpitjes en extra dressing. Eet smakelijk!