Geroosterde bloemkool

Deze geroosterde bloemkool is super makkelijk te maken en de perfecte lichte maaltijd voor de zomer. Je kunt hem volgens het recept in de oven maken, maar het kan ook op de barbecue!

1 bloemkool

2 el (plantaardige) yoghurt

1 citroen

2 el granaatappelpitjes

1 tl kurkuma

2 tl paprikapoeder

1 tl chilipoeder

2 el olijfolie

takje basilicum






Begin met het snijden van de bloemkool in dikke plakken. Maak een mix van jouw favoriete kruiden. Ik heb kurkuma, paprikapoeder, chilipoeder, peper en zout gebruikt. Ras el Hanout of knoflookpoeder zijn ook goed opties. Giet de olijfolie over de bloemkool en smeer deze in met de kruidenmix aan beide kanten. Verwarm je oven voor op 200 graden en rooster de bloemkool ongeveer een half uur. Keer de bloemkool halverwege om.


Mix de yoghurt met citroensap en snijd de basilicum in reepjes. Als de bloemkool klaar is kun je het serveren met de citroenyoghurt, basilicum en granaatappelpitjes. Eet smakelijk!