Gnocchi met vegan pesto

Het is Veganuary! Daarom maakte ik vandaag deze lekkere gnocchi met vegan pesto. Een heerlijk recept dat je binnen 20 minuten op tafel hebt gezet. Dit recept is voor 2 personen. Eet smakelijk!

 

handje spinazie

handje basilicum

1 el pijnboompitten

2 teentjes knoflook

4 el olijfolie


1 verpakking gnocchi (200 gram)

handje cherrytomaatjes

1/2 courgette

broccoli

 

Ik heb voor dit recept vegan gnocchi gebruikt. Veel van de varianten in de supermarkt zijn helemaal vegan, maar pas op want er zijn een aantal varianten die wel melk of bevatten. Je kunt de gnocchi natuurlijk ook helemaal zelf maken, maar vandaag doen we lekker makkelijk. Kook de gnocchi gaar volgens de verpakking.


Snijd de broccoli in roosjes en kook deze kort gaar in een pannetje. Giet af en doe ze in een grotere koekenpan. Snijd de courgette en tomaat in stukjes en voeg deze hieraan toe.


Voor de saus maken we een vagan pesto met spinazie. Dit zorgt voor een mooie groene kleur en wat extra vitamine. Normaal bevat een pesto parmezaanse kaas, maar ook zonder kaas is deze pesto mega lekker.


Begin met de pijnboompitten fijn te malen in de vijzel. Voeg daaraan de spinazie en basilicum toe. Snijd de knoflook in hele kleine stukjes, of doe deze in de knoflookpers. Je wilt de knoflook zo fijn mogelijk hebben, dit is makkelijker om te malen. Als alles tot een soort pasta is gemalen kun je beetje bij beetje de olijfolie toevoegen. Hoeveel olijfolie je toe wil voegen hangt af van de gewenste dikte van de pesto. Als het mengsel de gewenste textuur heeft breng je het op smaak met zout en peper. Omdat je geen kaas gebruikt mis je een zoute smaak, voeg daarom een beetje extra zout toe.


Als je een keukenmachine hebt kun je de arm-workout overslaan. Breng de basilicum, spinazie, knoflook en pijnboompitten toe aan de machine en pulseer tot een pasta. Voeg daaraan geleidelijk de olijfolie toe tot de gewenste textuur en breng op smaak met zout en peper.


Als de gnocchi klaar is voeg je deze samen met de pesto toe aan de pan met groente en mix je alles goed door elkaar. Voeg nog een beetje verse zwarte peper en extra pijnboompitjes toe en voilà!