Green Juice

Een paar jaar geleden vond ik het moeilijk om voor te stellen dat mensen green juice dronken en het ook daadwerkelijk lekker vonden. Ik dronk het wel eens om mezelf de illusie te geven dat ik gezond bezig was, maar lekker vond ik het nooit. Ik denk dat de kunst ligt in het proberen van verschillende soorten. Er zijn nu een paar green juices die ik echt lekker vind. Hieronder een van mijn favorieten.

 

1 halve komkommer

1 handje spinazie

200 gram ananas

2 appels

water














 

Ik heb thuis geen slow juicer, dus ik moet creatief zijn. Voor alle mensen die wel een slow juicer hebben is dit natuurlijk veel gemakkelijker. Zelf snijd ik eerst de appel en de ananas in stukjes. Groene appels met een bite zijn voor dit recept een must. Ik doe de appels en ananas met een halve komkommer (ook in stukjes) en een handje spinazie in de blender. Dit vul ik aan met water en blend op high speed. Als je dit als smoothie wil drinken ben je klaar, maar uit ervaring kan ik vertellen dat het als sap toch echt lekkerder is. Alles wat je nu hoeft te doen is alles door een zeef halen. Je hebt dus wel wat meer afwas, maar voor deze juice is dat het zeker waard.