Green salad

Van 9 tot 15 maart is de Nationale Week Zonder Vlees. Deze week zal er elke dag om 16:00 een nieuw diner recept online komen. Vandaag is het vrijdag en dus tijd voor het vijfde recept. Deze lichte groene salade heb je binnen no time op tafel gezet. Simpel, lekker en snel! Het perfecte recept voor de vrijdagavond. Dit recept is voor ongeveer twee personen en is ook geschikt als lunch.

 

150 gram groene salademix

1 avocado

120 gram kikkererwten

1/2 courgette

100 gram peultjes

100 gram broccoli

olijfolie

2 el pesto


 

Dit gerecht heb je binnen tien minuten op tafel gezet. Breng water aan de kook en voeg daar de broccoli en peultjes aan toe. Laat dit 3 minuten koken en giet af. Snijd de courgette in grove stukken en grill deze samen met de kikkererwten op hoog vuur voor ongeveer 4 minuten.


Spoel de sla af en doe deze in een grote bak. Voor dit recept heb ik een salademix gebruikt van rucola en spinazie. Voeg alle groente toe en mix alles goed door elkaar. Maak een dressing van 1 à 2 eetlepels pesto met een scheutje olijfolie. (Een recept voor de lekkerste verse pesto vind je hier) Voeg dit aan de salade toe en breng op smaak met peper en eventueel een scheutje citroensap. Mix alles nogmaals goed door elkaar. Snijd de avocado in flinterdunne plakjes en voeg deze toe aan de salade. Serveer met brood en eet smakelijk!