Groene hummus

Hummus is helemaal niet moeilijk om zelf te maken. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Het is dus een perfect recept voor een feestje. Serveer het met wat pitabrood, wortels of komkommer en klaar is Kees!

2 blikken kikkererwten

4 takjes peterselie

3 el tahin

2 teentjes knoflook

1 citroen

Olijfolie










Je hebt een keukenmachine nodig voor dit recept. Met een blender kan het ook, maar dan heb je wel wat meer geduld nodig.


Begin met het afspoelen van twee blikken kikkererwten. Dat is ongeveer 800 gram. Laat dit goed uitlekken en doe de kikkererwten in een keukenmachine. Voeg daar peterselie, knoflook, tahin en citroensap aan toe. Tahin is een sesampasta, onmisbaar in een lekkere hummus. Mix alles een paar seconde goed door. Voeg vervolgens beetje bij beetje de olijfolie toe totdat je de gewenste textuur hebt bereikt. Als je de hummus gladder wilt maken kun je ook een scheutje water toevoegen.


Breng de hummus op smaak met zout en serveer met een extra scheutje olijfolie.