Groene lasagne met geitenkaas

Lasagne hoeft niet altijd heel ongezond te zijn, deze versie met Hüttenkäse en groene groente is een stuk gezonder dan de originele variant. Deze versie is heel anders, maar wel net zo lekker! Dit recept is voor 1 grote ovenschaal lasagne. Hier kunnen ongeveer 3-4 mensen van eten.

2 courgettes

200 gram spinazie

1 bakje Hüttenkäse

1 witte ui

6 lasagnebladeren

1 gele paprika

200 gram broccoli

200 gram champignons

50 gram geitenkaas

1 citroen


Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en snijd alle groente in hele kleine blokjes. Hoe fijner de groente, hoe mooier de lasagne. Fruit de ui in een pan met een flinke scheut olijfolie en gooi daarna alle groente erbij. Bak dit ongeveer 10 minuutjes en voeg het sap van een citroen, peper en zout toe.


Vet de ovenschaal goed in en leg daar een laagje Hüttenkäse in. Voeg daar een laag van 3 lasagnebladeren op. Bovenop de lasagnebladeren leg je een dun laagje spinazie. Daarbovenop gaat de helft van de groentemix. Op de groentemix gaat nog een laag Hüttenkäse, daarbovenop weer de lasagnebladeren, de spinazie en tot slot de andere helft van de groentemix. Zet het geheel 20 minuten in de oven. Voeg dan de geitenkaas bovenop toe en zet het geheel nog 5 minuten in de oven. Laat de lasagne eventjes afkoelen voordat je hem aansnijdt. Eet smakelijk!