Groene Pesto

Groene pesto is ontzettend veelzijdig. Het is heerlijk op een toastje, als spread of in pasta. Het is helemaal niet moeilijk om zelf te maken en de verse versie is echt veel lekkerder dan uit een potje. Ik kan deze verse pesto aan iedereen aanraden. Dit recept kan je met een vijzel maken, maar een keukenmachine is een prima alternatief.

20 gram basilicum

20 gram pijnboompitten

20 gram Parmezaanse kaas

1 teentje knoflook

olijfolie


Begin met de pijnboompitten fijn te malen in de vijzel. Voeg daaraan de geraspte Parmezaanse kaas en de basilicum toe. Snijd de knoflook in hele kleine stukjes, of doe deze in de knoflookpers. Je wilt de knoflook zo fijn mogelijk hebben, dit is makkelijker om te malen. Als alles tot een soort pasta is gemalen kun je beetje bij beetje de olijfolie toevoegen. Hoeveel olijfolie je toe wil voegen hangt af van de gewenste dikte van de pesto. Als het mengsel de gewenste textuur heeft breng je het op smaak met zout en peper.


Als je een keukenmachine hebt kun je de arm-workout overslaan. Breng de basilicum, kaas, knoflook en pijnboompitten toe aan de machine en pulseer tot een pasta. Voeg daaraan geleidelijk de olijfolie toe tot de gewenste textuur en breng op smaak met zout en peper.