Groene salade met pindadressing

Deze lichte groene salade heb je binnen no time op tafel gezet. Simpel, lekker en snel! Dit recept is voor ongeveer twee personen en is ook geschikt als lunch.

150 gram groene salademix

1 avocado

1 komkommer

100 gram peultjes

handje pinda's

1 el olijfolie

1 el rijstazijn

1 el pindakaas

1 el sesamzaadjes






Dit gerecht heb je binnen tien minuten op tafel gezet. Breng water aan de kook en voeg daar de peultjes aan toe. Laat dit 3 minuten koken en giet af. Snijd de komkommer in plakjes en hak de pinda's in grove stukken.

Spoel de sla af en doe deze in een grote bak. Voor dit recept heb ik spinazie gebruikt. Voeg alle groente toe en mix alles goed door elkaar. Maak een dressing van 1 à 2 eetlepels pindakaas met een scheutje olijfolie, rijstazijn en sesamzaadjes.


Voeg dit aan de salade toe en breng op smaak met zwarte peper. Mix alles nogmaals goed door elkaar. Snijd de avocado in flinterdunne plakjes en voeg deze toe aan de salade. Serveer met brood en eet smakelijk!


Variatietip: Deze salade kan prima door als maaltijdsalade als je er een lekker gekookt eitje of plakjes tofu aan toevoegt!