Groentetaart

Deze groentetaart heeft een vulling van spinazie. Hij ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook nog eens heel lekker. Perfect voor een dinner party!

bladerdeeg

2 courgette

3 wortels

1 ui

2 teentjes knoflook

300 gram spinazie

scheutje (vegan) kookroom
Voor dit recept is een mandoline echt een lifesaver. Als je deze niet hebt kan je ook dunne plakjes snijden met een scherp mes. Ik heb voor deze taart een wortelmix gebruikt met gele en oranje wortels. Maar je kunt ook gele courgette gebruiken om dezelfde look te creëren.


Begin met snijden van een uitje en de knoflook. Fruit deze aan in een pan en doe daar de spinazie bij, dit werkt het beste alsjeblieft het in delen doet. Als de spinazie geslonken is doe je er een scheutje kookroom bij. Leg het bladerdeeg in een lage taartvorm en voeg daar de spinazie aan toe.


Met een mandoline snijd je de groente in dunne reepjes. Begin aan de buitenkant en leg reepje voor reepje de groente in een spiraalvorm in de taart. Voor het midden rol je een reepje om zichzelf heen. Dit hoeft natuurlijk niet perfect te zijn. Bak het in een voorverwarmde oven op 200 graden voor 20 minuten.